To ledere ett skritt nærmere dialog

Riksmålsforbundets formann Trond Vernegg (t.h.) inviterte leder Magne Aasbrenn i Noregs Mållag til prisutdeling og middag, men ble møtt med en kald skulder. Hvordan gikk det da de likevel møttes til debatt? Hør sendingen fra Dagsnytt 18.

skjermbilde-2016-12-07-kl-19-48-54-kopi

– Jeg er av taterblod og kan bli sinna i en situasjon jeg opplever som urettferdig, sa Magne Aasbrenn om svaret han hadde sendt Riksmålsforbundet. Trond Vernegg på sin side sa at han er tykkhudet nok til å tåle et friskt svar som ikke er helt etter UDs protokoll.

Utgangspunktet for Riksmålsforbundets invitasjon var et ønske om dialog med nynorskleiren om saker man kan samarbeide om, i steden for å fokusere ensidig på det som splitter.

– Vi er uenige om mangt, men også enige om mye. Det er trist om vi ikke kan snakke sammen om det som er viktig, nemlig norsk språk uansett målform, sa Trond Vernegg i studiodebatten.

Magne Aasbrenn gjentok sine språkpolitiske hovedargumenter mot Riksmålsforbundet, men kom også med et konkret forslag til samarbeid.

Hvordan debatten  gikk, kan du høre i sin helhet ved å spille av innslaget fra NRK Dagsnytt 18 på radio, eller på TV i NRK2 (18.28 minutter ut i sendingen).

(Foto: Skjermbilde av NRK2)

Støtt Riksmålsforbundets språkrøkt. Bruk vårt innmeldingsskjema.