Linda Eide med språk «i hytt og gevær»

Hver onsdag kveld i ni uker fra 11. januar skal programleder Linda Eide i karakteristisk stil gjøre språklige ablegøyer med faglig støtte i norsk fra professor Gunnstein Akselberg og akkompagnert av pianist og kapellmester Sjur Hjeltnes.

ktp-zgc5g7coisksrpk_mqv_mldhoon26vyab6yofaja

Linda Eide – her med makkerne Sjur Hjeltnes og Gunnstein Akselberg – vil få folk til å le samtidig som de lærer noe nytt om både språk, historie og seg selv – intet mindre.

Programserien «Eides språksjov» på NRK1 skal gjøre språklige spørsmål og rariteter til underholdning. Ifølge NRK er programmet språkformidling i en løssluppen innpakning, med egen pianist og språkprofessor. Dessuten er det Nord-Europas eneste talkshow, eller snakkesjov som Eide sier, om språk.

Selv synes hun ord er kjempeinteressante: – Språk er noe vi alle er i, hele tiden og overalt. Og egentlig er vi alle levende språkgenier. Hvem som helst av oss kan når som helst finne på et ord og bruke det, sier Eide. – Språket graver sine egne veier, i hytt og gevær.

Til programmet vil kjente og ukjente nordmenn bli invitert som gjester. Skuespillere, artister og andre berømtheter kommer for å snakke om det de er mest opptatt av, rent språklig.

Hør Linda Eide presentere serien i Nitimen. Eller les mer på nrk.no.

(Foto på denne siden og forsiden: Sindre Skrede/NRK)